Geen producten (0)
Geen producten (0)

Infrarood verwarming kan in heel veel situaties worden toegepast. Bij ontwerp van een nieuw energieneutraal huis zou het toepassen van infraroodverwarming in overweging genomen kunnen worden. Want zelfs een compleet huis zou voorzien kunnen worden met infrarood verwarming in combinatie met zonnepanelen, warmwaterpomp, en accu.

 

Badkamer en toilet

De ruimte waar infraroodverwarming zeer  goed toe te passen is. Want in deze ruimten is snelle warmte en tijdelijke warmte gewenst. 

Met de thermostaat zou de verwarming in de badkamer kunnen worden ingesteld op maximale warmte bij het opstaan. Dus stel 7:00h op de badkamer dan om 6:30h aan  op 22graden . en bv om 8:00h weer terug naar 16graden.

Op het toilet evt met timer. 

 

Slaapkamer

Op de slaapkamer is een lagere temperatuur vaak gewenst bij het slapen gaan, dus voor vader en moeder is het dan bijverwarming,  maar de kinderen  zijn vaker op hun kamer  in hun eigen "territorium" en willen dan een aangename warmte. Dit is dus makkelijk en snel te realiseren. Ook kan dan met kleur gewerkt worden zodat het past in het interieur. Of bv met een mooie foto van hun idool!

 Heat & color

 

 

Woonkamer

In landen als Spanje zie je vaak aan de kustlijn infraroodverwarming, in de zomer is het daar heerlijk warm maar in de winter o zo koud met de koude zeewind , hier zie je dan ook veel snelle verwarming als infrarood. In onze land is vloerverwarming de meest voorkomende. Dit is een zeer traag systeem en geeft niet de behaaglijke warmte als een open haard of radiator. Een bijverwarming boven de eethoek of zithoek geeft dan extra comfort. Dit kan bv met een mooie foto waardoor het lijkt als een schilderij. Het paneel valt dan totaal niet op.

 

Naxis schilderij verwarming

 

  

Werkkamer

In de kamer waar kantoorwerkt wordt verricht  of gestudeerd wordt is continue warmte niet gewenst en is snelle warmte als infrarood een oplossing.

 Bekend probleem bij kantoorsituaties is dat de ene medewerker het warmer heeft dan de andere. Ook bij ontvangstrecepties is de ruimte vaak groter en door het open en dacht gaan van deuren ontstaat hier tocht. Dit kan resulteren dat de betreffende medewerker het koud krijgt.

Werkplek verwarming is dan een mogelijke oplossing. Door het lokaal bijverwarming met een infraroodverwarmingselement kan een aangename werktemperatuur gecreeërd worden. Ook kan met het Heat & Light systeem gelijk de werkplekverlichting worden voorzien.

 Werkplekverwarming