Geen producten (0)

Voordeel werkingswijze Infrarood

Infraroodstalen genereren snelle en aangename warmte. De warmtevorm kennen we uit de natuur. Kunt u zicht herinneren aan de eerste zonnestralen van het jaar, heerlijk op het terras of gazon ?

 Infraroodstralen werken als de zon, ze verwarmen namelijk niet de lucht maar de materie. Dus de ruimte ipv de de ruimtelucht. Het doel bij infraroodverwarming is een behaaglijke omgeving te creeëren, welke tot stand komt door een combinatie van de aanwezige lucht en temperatuur.

Wanneer de ruimte sterker verwarmd wordt dan de ruimtelucht, wordt voorkomen dat een benauwde lucht ontstaat. De ruimte kan de warmte 3x langer vasthouden waardoor bij het luchten door bv. open raam of deur geen warmte verloren gaat. Dit voor deel kan enkel een infraroodverwarming bieden.

Voordeel gezondheid

Infraroodverwarming is Wellnesswarmte !

Het voor niet voor niets voor gebruikt in de medische omgeving. De infrarood C-straling in het bereik van 7-14μM heeft een positieve invloed op uw gezondheid oa.:

- aktiveerd de stofwisseling

- verhoogd het zuurstofgehalte in het bloed

- betere ademhaling en beinvloed de celvernieuwing

Door de ruimteverwarming ontstaat een gelijkmatige verdeling van de verwarming en hierdoor is er minder luchtcirculatie in de ruimte waardoor minder fijnstof ontstaat en dus een betere lucht. Dit is beter voor mensen met astma of andere allergiën. Een ruimte met warme droge muren hebben minder last van schimmelvorming.

Naxis Heatart

Voordeel economisch

Er zijn ondertussen diverse verwarmingssystemen op de markt. Naast de traditionele gas- en olieverwarming zijn er nu de palletverwaring, lucht-water warmtepomp, directwarmtepomp en infraroodverwarming.

De meest voorkomende verwarmingssystemen hebben wij voor u met elkaar vergeleken qua onderhoudskosten en aanschafkosten. Wij komen tot de conclusie dat infraroodverwarming de meest economische soort is en dus de goedkoopste. Bekijk het berekeningsvoorbeeld en overtuig uzelf !

 

Voordeel Design

Met onze infraroodpanelen behoren de lelijke radiatoren tot de verleden tijd. Ze vallen nl. helemaal niet op en nemen niet meer onnodig veel plaats weg.

Onze panelen zijn nl. bv schilderijen , spiegels, lichtbronnen of heel onopvallend weggewerkt in het plafond.Aan uw persoonlijke voorkeuren zijn geen grenzen, uw eigen ontwerp kunnen wij verwerken in de panelen.

Voordeel onderhoud

Efficient energiebeheer is  het gesprek van de dag. Iedere dag zie je wel een bericht over gas, groene stroom , elektrisch rijden etc.

Met het energiesysteem bespaart u onderhoudskosten en energie en wordt u onafhankelijk van stroom en gasaanbieders.

Een ingewikkelde aanpassing van uw energiesysteem is niet nodig aangezien elektrische energie de toekomst heeft. De prijzen van gas en olie blijven stijgen en op een dag zal deze fosiele brandstof niet meer beschikbaar zijn.

Het systeem is onderhoudsvrij, toekomstgericht en voordelig.

Voordeel montage

Het monteren van de infraroodpanelen is heel eenvoudig . Er worden geen bouwkundige aanpassingen gedaan, of ingewikkelde leidingssytemen zoals bij de centrale verwarming bekend is. Het monteren van het paneel als een schilderij en de stekker in het stopcontact is alles. Eenvoudiger kan het niet !

Informatie infraroodverwarming. 

Kamertype Verbruik per m2  
Entree 55-60Watt/m2  
Toilet 100-105 Watt/m2  
Keuken 60-65 Watt/m2  
Woonkamer 70-75 Watt/m2  
Slaapkamer 60-65 Watt/m2  
Kinderkamer 1 70-75 Watt/m2  
Buro (Slaapk.) 70-75 Watt/m2  
Badkamer 110 Watt/m2  

 

 

Sorteer op:  

Heat & Light, met thermostaat Voor of na het douchen is het vaak net even te kil in de…
€ 650,00